1 Jaar Vegan

22 juli 2018

Het is alweer een jaar geleden dat ik besloot om als veganist door het leven te gaan en hiermee een hoop dierenleed te besparen.
Ik heb gemerkt dat er qua aanbod aan vegan producten heel veel is veranderd het afgelopen jaar, er zijn zoveel lekkere en gezonde producten bijgekomen in de supermarkten. Dat maakt het allemaal nog makkelijker, niet dat ik nog moeite heb met bedenken wat je nog kan eten. Er is echt genoeg keuze.

Ik heb begin juli een bloed- en urine onderzoek gehad, dit moet ik elk jaar doen vanwege mijn hoge bloeddruk. Ik heb vooraf gevraagd of ze nog wat extra dingen konden aankruisen om te testen i.v.m. mijn veganistische leefstijl, de B12 , HB en de MCV zijn extra getest.
Uit de test is gebleken dat mijn bloeddruk goed is, gemiddeld gemeten kwam ze uit op 128/89. De onderdruk zou iets lager mogen nog.
Ook de nierfunctie is prima in orde.
Mijn B12 is prima en verder zijn mijn cholesterol, eiwit, HB en MCV (is celvolume) beter dan vorig jaar.
En dat terwijl ik al ruim 10 maanden geen medicijnen meer gebruik voor mijn bloeddruk, voor mij dus de belangrijkste reden om deze levensstijl voort te zetten. Afgezien van het dierenleed en het milieu, dat vind ik ook een hele belangrijke reden namelijk.

De enige supplementen die ik slik zijn;
B12 1000mg zuigtablet 2-3 x p/wk
D3 als de zon niet schijnt (nu dus al een maand niet hoeven nemen)
Vitamine C 1000mg 2 x p/wk

Voor Nederland is het uniek dat het nu al zeker 7 weken prachtig zomerweer is. Elke dag temperaturen zo rond de 26 graden of hoger, zonder dat het benauwd of klam is. Het klinkt stom, maar eigenlijk verlangen we naar een flinke regenbui, zou de natuur heeeeeel erg fijn vinden.

We hebben nu al een aantal keren met vrienden gebarbecued en ik kan je vertellen dat dat prima te doen is als veganist.  Mijn vrienden zijn omnivoren dus de bekende kipdrumsticks, hamburgers enz. liggen zeker ook op de BBQ, maar ik zie steeds meer groente op de roosters liggen.
Bij de categorie “recepten” heb ik een item toegevoegd, speciaal met dingen die je op de BBQ kan leggen als veganist.

Verder heb ik niet veel bijzonders te vertellen.
Ik voel me heerlijk, kom niks te kort, ben gelukkig en gezond, wat kan ik me nog meer wensen.

Ik ga niet meer elke 2 maanden een verslag doen hoe het nu gaat, maar zal zeker af en toe nog iets schrijven. Als je vragen hebt laat dan een bericht achter zodat ik je een antwoord kan geven.

Groetjes Noetje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.