2 maanden vegan

22 september 2017

Ik ben nu 2 maanden bezig met het eten van veganistisch voedsel en ik moet zeggen dat het me heel erg goed bevalt.
Ik doe echt mijn best om geen dierlijke ingrediënten binnen te krijgen maar soms denk je dat je goed bezig bent en blijkt er achteraf toch een verborgen dierlijk ingrediënt in te zitten.  Dat vind ik heel erg jammer, maar ik maak me er niet druk om. Ik zie dat als een leermomentje, de volgende keer let ik nog beter op.

Wat ik nog wel lastig vind is een goede keuze maken als je met vrienden op stap bent of gezellig uit eten gaat. Niet overal kan je een veganistische keuze maken. Er is wel veel mogelijk als je het een paar dagen van te voren weet, dan kan je het betreffende restaurant opbellen en vragen of ze hier rekening mee kunnen houden, meestal is dat geen probleem. Bij een spontane lunch of op verjaardagsvisite is het wat lastiger. Maar je kan meestal wel iets vegetarisch kiezen.

Of ik nu het vlees, de vis of de zuivel mis!!!!!
Nee, eigenlijk helemaal niet.
Er is genoeg keuze, ook voor op brood of om mee te nemen naar je werk.
En ik kan je zeggen dat ik echt een kaaskop was, bijna elke dag at ik wel kaas.
Ik eet af en toe wel een vleesvervanger maar vindt ze ook niet allemaal even lekker. Meestal eet ik lekker veel gewokte of gegrilde groenten, op smaak gemaakt met kruiden. Soms doe ik er wat zoete aardappel, kruimgehakt of bonen bij, soms een beetje saus of kruidenpasta.
Voor de zuivel kan ik prima uit de voeten met de diverse sojaproducten.
Het meest gebruikt bij het ontbijt, soms als lunch of een toetje later op de avond.

Onder de rubriek recepten kun je inspiratie vinden wat je allemaal kan maken.

Wat natuurlijk ook leuk is om te vertellen is dat ik langzaam aan slanker ben geworden. Toen ik begon woog ik precies 76 kilo en nu nog maar 73,3 kilo.
Ik merkte het als eerste aan mijn broeken, die zitten niet meer zo strak.
Maar ook mijn BH snijdt niet meer in mijn lijf.
Wat voor mij ook heel prettig is, is dat ik voor mijn hoge bloeddruk geen medicijnen meer hoef te slikken. Ik heb al jaren 1 pilletje per dag nodig om de bloeddruk op peil te houden, maar door het eten als veganist is deze bijzonder goed gedaald en heb ik mijn medicijn eerst gehalveerd en later helemaal weg gelaten. Ik voel me fantastisch, geen dagelijkse hoofdpijn meer (dit was één van de bijwerkingen).

Normaal had ik ook last van obstipatie en aambeien (sorry, niet het smakelijkste onderwerp) daar heb ik ook geen last meer van.
In plaats van 1x in de 2 á 3 dagen kan ik nu elke dag met gemak naar de wc.
En omdat het zo soepel gaat heb ik dus ook geen last meer van mijn aambeien.

Wat mij is opgevallen is dat mijn huid aanzienlijk verbeterd is.
Mijn ruwe ellebogen zijn bijna helemaal zacht, het eelt dat erop zat is gewoon verdwenen. Dat geldt dus ook voor mijn hielen. Normaal moet ik die veelvuldig insmeren om geen lelijke harde rand te hebben, maar door de voeding gaat dat nu vanzelf. Echt heerlijk.
Ik ben een nagelbijter, bijt ze niet tot bloedens toe af maar een mini wit randje is veel voor mij. Nu heb ik zomaar een stevige nagel met een witte rand van ruim een halve centimeter, dat is echt heel veel voor mij.

Dit waren wel de dingen die bij mij veranderd zijn in de afgelopen 2 maanden.
Ik ben benieuwd wat er nog komen gaat.
Ik zal regelmatig een bericht plaatsen met mijn ontwikkelingen, dus als je het leuk vind om mij te volgen moet je regelmatig een kijkje komen nemen.

Tot snel,
Noetje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.