4 maanden vegan

22 november 2017

Het is inmiddels alweer 4 maanden geleden dat ik begon als veganist en ik ben nog steeds heel blij dat ik die stap heb genomen.
Buiten de bonk energie die ik heb gekregen en de verbetering van mijn huid en stoelgang kan ik je ook vertellen dat ik veel beter in mijn vel zit. Ik voel me veel zekerder en heb ook meer zin om dingen te ondernemen.

Inmiddels ben ik bij een diëtist geweest, dat wilde ik graag om te kijken of ik wel goed bezig ben. Deze diëtist was niet gespecialiseerd in veganisme dus volgens mij heb ik ook niet het juiste advies gekregen. Ze vroeg me een voorbeeld te geven van wat ik eet op een dag. Ik heb haar één dag beschreven en ze concludeerde gelijk dat ik beter op mijn eiwitten moest letten, dat ik teveel fruit at en meer noten moest eten.  Ik varieer elke dag en let er juist op dat ik veel verschillende groenten en fruit eet. Volgens haar at ik wel 6 stuks fruit op een dag, maar dat is echt niet zo. Als ik zeg dat ik als tussendoortje  een beetje mango eet is dat misschien een kwart van de hele mango. Ook eet ik niet elke dag noten, maar zeker wel 4 x per week 100 gram. Ik zorg er voor dat ik bij elk diner iets van rijst/quinoa/pasta/aardappels of een vleesvervanger eet, dus ik denk dat ik genoeg eiwitten binnen krijg.
Maar de diëtist zei letterlijk “Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik wil je adviseren om toch 1 x in de week een ei te eten om aan je eiwitten te komen. Zou je ook geen ei kunnen eten als deze van een biologische boer af komt waar de kippen vrij rond lopen?”
Ik kreeg het gevoel dat ze niet echt naar me luisterde en me niet serieus nam. Hoe kan je conclusies trekken als je één dagmenu te horen krijgt.
Dus ik wil het nog eens overdoen, maar dan bij een diëtist die wel verstand heeft van veganisme, ondanks dat ik momenteel wel het gevoel heb dat ik goed bezig ben.

Ongeveer een maand geleden was mijn bloeddruk plotseling weer erg hoog en ik snapte maar niet hoe dat zo ineens kon gebeuren. Ik heb een telefonisch gesprek gehad met mijn specialist, die heeft me uitgelegd dat het belangrijk is om mijn bloeddruk weer onder controle te krijgen. Hiervoor moest ik toch weer een half pilletje gaan slikken. Ik heb haar na een week verslag gegeven per mail en dan zouden we verder kijken. Ik ben braaf begonnen maar omdat het niet meer in mijn systeem zat ben ik na 2 dagen slikken de pil een aantal dagen vergeten. Ik heb elke dag mijn bloeddruk gemeten (heb zelf een meter thuis) en tot mijn verbazing was die weer op peil zonder medicijnen. Ik hou het heel goed in de gaten, maar het gaat prima zonder medicijnen.
Ik heb nogal wat stress op het werk, dus ik denk dat dat de oorzaak is geweest. Met elke dag mediteren voor het slapen gaan kan ik de stress goed onder controle houden.

Ik verlies ook nog steeds gewicht, het gaat wel heel langzaam maar dat geeft niet. Ik heb niet veel overgewicht dus er moet ook niet te veel gewicht vanaf anders word ik wel heel erg dun. Momenteel weeg ik rond de 72 kilo, ik ben nu totaal 4,5 kilo lichter.

Ik slik nu alleen nog vitamine B12 1000ug 3 x per week en vitamine D 10ug 1x per dag.

Het is toch weer een heel verhaal geworden, maar als ik daar iemand mee kan helpen heb ik dat er graag voor over.

Groetjes Noetje

4 antwoorden op “4 maanden vegan”

 1. Lieve Noetje😀

  Wat ben je goed bezig en wat een mooie website heb je gemaakt👍 Mijn complimenten 👍

  Ik heb je website opgeslagen en ga de recepten zeker proberen,.

  Elke dag een stukje lezen, dank je wel voor de informatie.

  Zoen, schoonmoeder Mia

  1. Bedankt lieve schoonmama voor het compliment.
   Leuk om te lezen dat je wat recepten gaat uitproberen, laat je me weten of ze geslaagd ziijn?
   Groetjes Noetje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.