6 Maanden Vegan

22 januari 2018

We zijn weer 2 maandjes verder, dus tijd voor een update.
Ongemerkt ben ik alweer een half jaar vegan, nooit gedacht dat het zo makkelijk zou gaan.

Ik voel me nog steeds erg energiek, ik mis echt helemaal niks van de dierlijke producten, heb een prima stoelgang en mijn huid is zuiver en zacht.
Heel soms heb ik wel eens een puistje maar die is eigenlijk ook weer snel verdwenen.
Ik heb mijn sport Hardlopen weer opgepakt (na een half jaar niks doen) en dat gaat prima op plantaardige eiwitten, nergens last van.  Ben aan het trainen voor de Amsterdam Urban Trail die op 18 maart 2018 plaatsvindt.
Wil je hier meer van weten bekijk dan  deze video om een indruk te krijgen.

Het klaarmaken van maaltijden gaat me goed af, dat is al aardig gewoon aan het worden. En ik weet ook al goed welke vervangers je kan gebruiken voor eieren, melk, kaas, yoghurt, enz.

De grootste verandering is toch wel mijn hoge bloeddruk.
Als je mijn vorige ervaringen hebt gelezen weet je dat daar nog al wat turbulentie in zat. Maar ik heb de afgelopen 2 maanden een hele stabiele bloeddruk van ongeveer 126/82 en daar ben ik echt heel erg blij mee.
En dat zonder medicijnen, ik ben echt happy hiermee.
Dat mijn bloeddruk zo goed blijft is voor mij een extra reden om geen dierlijke producten meer te eten.

Ik slik nog 2 supplementen, dat is 2-3 x p/week een B12 tablet (1000 ug) en elke dag een D3 tablet. Voor de rest krijg ik genoeg vitamines en mineralen per dag binnen uit mijn gevarieerde maaltijden.

Als je wil weten hoeveel voedingstoffen je per dag binnen krijgt kan ik je adviseren om de app cronometer te downloaden. Hierin kan je alles invullen wat je op een dag eet en zo heb je een uitgebreid beeld welke stoffen je binnen krijgt of welke je nog moet aanvullen. Het enige nadeel is dat alles in het Engels is. Je kan ook producten scannen via de barcode en alle ingrediënten invullen, zo krijg je meer producten in je lijst die wel Nederlands zijn. Het handige is dat je een favorietenlijst kan maken zodat je dagelijks snel je lijst kan invullen.
Ik zal binnenkort een foto plaatsen van de lijst met voedingsstoffen die ik op een dag heb gegeten zodat je een indruk krijgt.

Ik merk dat mijn gewicht redelijk stabiel blijft, moet er wel bij zeggen dat ik best wel veel zoete dingen eet en er ook niet zo op let, maar ik ben tevreden met mijn huidige gewicht en levensstijl.

Mijn familie, vrienden en kennissen doen niet raar over onze veganistische keuze’s en als we een keer gezamenlijk gaan eten wordt er ook wel rekening mee gehouden dat wij mee kunnen eten. Of als we uit eten gaan dat we dan naar een restaurant gaan waar in ieder geval iets veganistisch op de kaart staat. Dat is wel erg fijn. Als we eters bij ons thuis hebben maken we vegan gerechten en meestal vinden ze die ook erg lekker.
Mensen om mij heen (op werk, vrienden, familie, enz.) vragen wel eens wat uit interesse en daar kunnen we dan ook goed over praten. Wel leuk dat ze er toch over nadenken dus.

Al met al heb ik een goed half jaar achter de rug die ik zeker ga voortzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.