Mijn ervaringen

Op een avond midden in juli 2017 was er weer eens niks leuks op televisie, dus ben ik wat gaan zoeken op Netflix. Ik had geen zin in een film of serie dus ben tussen de documentaires gaan zoeken naar iets over voeding.  De keuze was verrassend groot eigenlijk.
De eerste docu die ik tegen kwam was “What the Health”, deze opgezet en ben gaan kijken. Met verbazing en walging heb ik de docu helemaal uit gekeken. Hierdoor kreeg ik een hele andere kijk op de voedselindustrie.
De volgende dag heb ik besloten geen vlees meer te eten.

Mijn man was de volgende dag vrij en zou die avond koken. Elke dag bellen we even kort met elkaar en tijdens dat gesprek heb ik hem gezegd dat ik geen vlees meer wilde eten. Toen kreeg ik een reactie die ik niet had verwacht.
Hij zei meteen “Ik ook niet meer”, en hij had die docu nog niet eens gezien.
Samen zijn we dus vegetariër geworden.

Een paar dagen later heb ik de documentaire “Food Choices” gezien en die heeft me nog meer nieuwe inzichten gegeven. Deze docu heeft mij doen besluiten ook geen zuivel en eieren meer te eten. Vanaf deze dag, 18 juli 2017, ben ik veganist geworden.

Inmiddels heeft mijn man dezelfde docu’s gezien en denken we er hetzelfde over. Het is heel fijn om samen deze levensstijl te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.