10 maanden vegan

 22 juni 2018

Wat gaat de tijd toch snel en wat makkelijk en gewoon is het al voor mij.
Dit had ik niet van te voren kunnen bedenken. Ik weet nog dat ik in het begin vooral moeite had om voor de lunch en de tussendoortjes iets veganistisch te bedenken, maar nu ik 10 maanden verder ben (dat was op 22 mei 2018) weet ik die met gemak te vinden in de supermarkt. Ook al denk je in het begin dat je het niet kan, neem maar van mij aan dat dit reuze meevalt. Vanaf 2018 is de interesse in veganisme explosief gestegen waardoor de voedingsindustrie meer dingen is gaan aanbieden in de supermarkten. Voorheen moest je het doen met een paar vleesvervangers, nu heb je een zeer ruime keuze. Ook het aanbod van broodbeleg zoet en hartig, koekjes, zuivel, kaas, crackers en zelfs ijs zijn enorm uitgebreid. Dit maakt het allemaal een stuk makkelijker en betaalbaarder.

Inmiddels is mijn man weer dierlijke producten gaan eten, hij miste het vlees, de eieren en vooral de kaas heel erg. Ik heb er geen moeite mee dat hij die keuze heeft gemaakt, we eten vaak apart i.v.m. zijn werktijden dus is het prima te doen in de keuken. En als we wel samen eten is het gerecht vegan of het is voor mij aangepast.

Ik heb al een hele tijd niks van me laten horen omdat we druk bezig waren met de renovatie van de tuin. En inmiddels is het klaar. De gehele achtertuin en voortuin zijn gerenoveerd. We hebben keihard gewerkt, elk vrij uurtje hebben we erin gestopt, in totaal 6 weken mee bezig geweest. En dat naast onze job die gewoon door ging. Het resultaat is fantastisch.

De oude achtertuin, plat, saai en sfeerloos.
De nieuwe sfeervolle achtertuin.

Sinds ik geswitcht ben van baan gaat het heel erg goed met mijn gezondheid.
Omdat ik veel meer beweging heb en minder tijd om te snacken ben ik nu 3 kilo afgevallen.  Ook de bloeddruk is prachtig, ik zit veel lekkerder in mijn vel, loop de hele dag te zingen en ben super gelukkig.

Het hardlopen heb ik na mijn wedstrijd half maart niet meer gedaan en een andere sport beoefen ik niet. Ik had er eerst even geen zin in en later had ik al genoeg beweging met het werken aan de nieuwe tuin.
Ik wandel wel elke dag met mijn hondje, lekker rondje om de hoek langs de weilanden, heerlijk genietend van de natuur om me heen.

Deze week kwam onze dochter op bezoek om ons te vertellen dat we Opa en Oma gaan worden. Wat een fantastisch bericht, ik moet me alleen inhouden om niet meteen te gaan shoppen, vindt die kleertjes altijd zo schattig.

Zoals je leest is er weer genoeg gebeurd de afgelopen 3 maanden.

Groetjes Noetje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.