Pittige pompoen uit de oven

In mijn omnivoren leven moest ik niks van pompoen hebben. Ik heb ooit een soepje geproefd en dat vond ik niet lekker, daarna nooit meer iets van pompoen gegeten.
Toen ik net veganist was geworden heb ik veel op internet naar recepten gezocht om inspiratie op te doen. Wat mij opviel was dat er veel verschillende recepten met pompoen tussen stonden. Dus toch maar een pompoen gekocht en wat uitgeprobeerd. En daar is het onderstaande recept door ontstaan.

Wat heb je nodig;
1 Fles pompoen, geschild en in blokken gesneden
6 el. olijfolie
3 teentjes knoflook, geperst
1 rode peper, fijn gesneden
1 el. korianderpoeder
4 takjes verse tijm, geritst

Hoe maak je het klaar;
Je begint met het voorverwarmen van de oven op 200 graden.
Bedek de bakplaat met bakpapier.
Doe de olie, knoflook, rode peper, koriander en tijm in een schaaltje, roer het goed door elkaar. Met de bolle kant van een lepel kan je het papje een beetje fijn drukken tegen de wand van het schaaltje.  Doe de pompoen in een grote schaal en voeg het kruidenpapje toe, roer het goed elkaar en laat het ongeveer 10 minuten staan zodat de smaken goed in kunnen trekken.
Daarna de pompoenblokjes verdelen op de bakplaat en deze in het midden van de oven schuiven. Rooster het in 30 minuten gaar, prik met een vork in de blokjes om te kijken of ze zacht zijn.

Ik ben benieuwd of je dit gerecht ook zo lekker vindt, laat het me weten in de reacties.
Eet smakelijk!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.