Boodschappen

Boodschappen doen kan in elke winkel. Je zal wel merken dat elke winkel zijn eigen aanbod heeft aan veganistische artikelen.

In het begin zal je meer tijd kwijt zijn in de winkel. Dat komt omdat je alles moet zoeken en veel etiketten zal moeten lezen. Maar dat is het zeker waard want je zal je verbazen hoeveel je gewoon in de supermarkt kan kopen. En het staat niet altijd op de verpakking aangegeven dat het vegan is.
Zelfs als je producten hebt gevonden die vagan zijn zal ik je aanraden om regelmatig de ingrediƫnten te controleren, soms veranderen ze de receptuur en is het ineens niet meer vegan. Blijven opletten dus.

Ik ga geen lijst maken wat je allemaal moet aanschaffen, maar ik kan je een advies geven wat handig is om in huis te hebben. Tenslotte heeft iedereen zo zijn eigen smaak.
Wat ik wel zou adviseren is om een voorraadje groente, zaden en bonen aan te leggen. Als je dan eens laat thuis komt of weinig tijd hebt om een maaltijd klaar te maken kan je toch een gezonde veganistische maaltijd op tafel zetten.

Voorraadlijst;

Groente in pot/diepvries
Bonen in blik/pot/diepvries
Fruit in blik/diepvries
Appelmoes
Sojamelk, lang houdbaar
Pure chocolade
Gemengde noten, ongezouten
Havermout
Volkoren pasta/spaghetti
Rijst, liefst zilvervlies
Brood, ingevroren

Verder is het handig als je genoeg verse groenten en fruit in huis hebt.
Haal niet teveel verse dingen in huis en plan goed wat je de komende dagen wil gaan maken, zo voorkom je dat je dingen moet weggooien omdat het bederft.
Dat is natuurlijk zonde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.