Goulash

Tweede kerstdag 2017 kregen we twee omnivoren eters, dus dan wil je toch iets lekkers op tafel zetten. Ik had per e-mail een aantal kerstrecepten gekregen van Veerle van Viva Las Vega’s.  Dit recept zag er simpel en lekker uit, ik heb het iets aangepast. Iedereen vond het heerlijk en de omnivoren hebben het vlees niet eens gemist.

Wat heb je nodig;

175 gr. Kruimgehakt                                                           250 ml water
150 gr. Wokstukjes                                                             6 el. Rode wijn
3 Uien (in ringen)                                                                  1 el. Agave siroop
3 Paprika’s (in blokjes)                                                      4 el. Tomatenpuree
1 Rode peper (fijngesneden)                                          5 tl. Paprikapoeder
3 Teentjes knoflook (fijngesneden)                            1 tl. Marjoraan
½ Limoen (uitgeperst)                                                     ½ tl. Gemalen komijnzaad
2 el. Olie                                                                                  Scheutje Alpro Cuisine
Snufje zout

Hoe maak je het klaar;

Doe de olie in de pan, als dit warm is doe je de kruimgehakt en wokstukjes erbij en bak je het gaar. Nu voeg je de uienringen en paprika toe en bakt dit 5 minuten mee. Voeg de rode peper en knoflook toe, goed doorroeren en 2 minuutjes mee bakken. Nu mogen alle kruiden erdoor. De tomatenpuree toevoegen, doorroeren en 2 minuten bakken. Als laatste voeg je de rode wijn, water, limoensap en agavesiroop toe, dit laat je op een hoger vuur indikken tot een smeuïg geheel. Zet het vuur uit en voeg als laatste het scheutje Aplro Cuisine toe, doorroeren en 5 minuten laten staan.

De goulash is lekker met rijst of quinoa of pasta of Bulgur.
Maar ook leuk en lekker om dit in een uitgeholde Italiaanse bol te serveren.

Smakelijk eten!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.