Kaassaus

Voordat ik veganist was at ik elke dag wel kaas, gewoon op brood, uit het vuistje of geraspt over diverse gerechten. Nu ik het niet meer eet mis ik het ook eigenlijk niet (dat had ik wel verwacht trouwens). Maar een kaassausje over de witlof vind ik toch wel heel erg lekker.
De onderstaande kaassaus vind ik heerlijk en is makkelijk te maken.

Wat heb je nodig;
25 gr Kokosolie
Kwart liter sojamelk ongezoet
15 gr Tarwebloem
100 gr geraspte vegan kaas
Kruiden naar smaak met peper/zout/nootmuskaat

Hoe maak je het klaar:
Smelt de kokosolie in een steelpannetje op een matig vuurtje.
Doe de tarwebloem erbij en roer net zolang tot de klontjes weg zijn.
Laat het geheel 2 minuutjes koken onder af en toe roeren.
Voeg de melk langzaam toe en klop met de garde tot het een glad geheel is.
Nu mag de geraspte vegan kaas erbij, roer dit door totdat de kaas gesmolten is. Als laatste maak je het op smaak met de kruiden.

Eet smakelijk!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.