Paprika chutney

Zoek je iets lekkers, iets anders op je geroosterde broodje of toastje, maak dan deze chutney van paprika.
Je kan het ook gebruiken bij de rijst of bij een vleesvervanger.

Wat heb je nodig;
1 Rode en Gele Paprika
2 Rode Uien
125 ml Witte Wijnazijn
200 gr Witte Basterdsuiker
50 gr Dadels
1 tl Komijnpoeder
2 takjes Tijm
Snufje Zout

Hoe maak je het klaar;
Kook de paprika, ui, azijn, suiker, dadel, komijnpoeder, zout en tijm op een laag vuurtje in 25 – 30 minuten gaar tot het ingedikt is. Wel af en toe roeren.
Verwijder de takjes tijm en laat het geheel afkoelen.
Nu is het klaar voor gebruik.

TIP!!!
Doe het in een weckpot, zet het op een koele plaats. Zo kan je het zeker 3 maanden bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.