Vervangende ingrediënten

Als je lekker aan het kokkerellen bent zal je diverse keren tegen ingrediënten aan lopen die je als veganist niet meer wil gebruiken. Maar troost je, overal is een vervanger voor.  Je zult nu als eerste denken aan de vleesvervangers, daar is gelukkig al een ruime keuze in. Maar wat dacht je van eieren, zuivel en honing! Ook daar heb je een ruime keuze in.
Ik had in het begin vooral moeite met het vervangen van eieren. Niet dat ik veel eieren at, maar je gebruikt ze toch wel vaak in gerechten. Denk maar aan quiche of pannenkoeken, maar ook taart en cake.

Hieronder zie je een handig overzicht wat je kan gebruiken om eieren te vervangen. Het heeft mij heel erg goed geholpen.

Als er in een gerecht melk zit is dit prima te vervangen voor Sojamelk, Amandelmelk, Havermelk.
Als ik een beker warme anijsmelk wil om in slaap te komen gebruik ik bijvoorbeeld soja- of havermelk, de bijsmaak van de melk proef je dan niet meer. Maar dat geldt ook voor havermoutpap.
Je zal zelf even moeten uitproberen welke melk jij het lekkerste vind.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.