Gado Gado (Indonesisch)

Je moet niet denken dat je als veganist geen lekkere gerechten meer kunt eten, alle gerechten zijn zo aan te passen dat je ze prima kan eten.
Neem nou dit heerlijke recept voor Indonesische Gado Gado.
Hierbij hoort zelf gemaakte pindasaus, het recept hiervoor staat bij recepten of klik op de link in het onderstaande recept.
Probeer hem maar eens uit en laat me weten in de reacties wat je ervan vindt.

Wat heb je nodig;
300 gr. Zilvervliesrijst (mag ook een ander soort zijn)
400 gr. Tofu
250 gr. Spitskool
200 gr. Winterpeen
200 gr. Sperziebonen
2 tenen Knoflook
1 halve Komkommer
1 volle el. Ketjap Manis
Heet water
Voor de garnering:
1 bakje Go-Tan gebakken uitjes
100 gr. Taugé
Kroepoek

Hoe maak je het klaar;
Dop de sperziebonen, halveer ze en kook ze beet gaar.
Snijd de tofu in blokjes van ongeveer 3 cm.
Snijd de komkommer met een kaasschaaf in lange linten, de wortel en spitskool in dunne reepjes.

Kook de rijst zoals op de verpakking staat.
Kook de sperziebonen en wortel tot ze beetgaar zijn, giet het af maar bewaar het vocht. Leg de spitskool 5 minuten in het hete water en spoel het daarna koud af, zo blijft het een beetje bite hebben.
Ondertussen verhit je 1 el olie in een wok of hapjespan en bak je de blokjes tofu al roerende knapperig. Bak de knoflook even mee, voeg de ketjap toe en schud het geheel om. Voeg de boontjes, wortel en spitskool toe en roer goed door.

Maak ondertussen de pindasaus volgens recept.

Pak 4 borden, schep eerst de rijst op en daarop schep je het groentemengsel.
Dan doe je er pindasaus op en garneer je het met de taugé, gebakken uitjes en kroepoek.

Eet smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.