Zachte koekjes met chocolade stukjes

Koekjes met stukjes chocolade, lekker voor bij de koffie of als tussendoortje in de broodtrommel. Deze zachte variant is zo lekker, als je visite hebt zullen ze ervan smullen en niet eens merken dat ze vegan zijn.

Wat hebben we nodig;
105 gr. Harde kokosolie
140 gr. Bruine suiker
250 gr. Bloem
90 ml Soyamelk, ongezoet
45 ml Ahornsiroop
150 gr, Donkere chocolade
1 el. Vanille extract
1 tl. Bakpoeder
3/4 tl. Baking soda
1/2 tl. Zout

Hoe maken we het klaar;
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Meng de kokosolie en bruine suiker met een vork door elkaar, voeg de ahornsiroop toe en roer het goed door elkaar. Nu kan je de melk, vanille extract, bakpoeder, baking soda en zout toevoegen. Ook dit weer goed mengen met elkaar. Het geeft niet als het een beetje klonterig is, als het te vloeibaar baar is zet je het even in de koelkast voor 30 minuten.
Voeg nu de bloem toe en roer het goed door. Doe voorzichtig de stukjes chocolade erbij, maar houdt een beetje achter voor de garnering. Doorroeren en dan balletjes draaien van ongeveer 5 cm. Verdeel de balletjes op een bakplaat, druk ze iets plat. Houdt er rekening mee dat de balletjes iets uitlopen.
Bak het in 12-15 minuten gaar of totdat ze een bruin randje krijgen.

TIP!!!!
Voeg kaneel toe als variatie.

Maximaal 4 dagen houdbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.